Overslaan en naar de inhoud gaan

Doe mee met NLdoet op 10 of 11 maart

 

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 19e keer NLdoet. Ook in de gemeente Ommen doen organisaties mee. Zij zoeken nog vrijwilligers om te helpen! Doe je mee? 



Onderstaand een greep uit de activiteiten die aangeboden worden. Maar er is nog veel meer te doen in de gemeente Ommen.

Klik hier om het volledige aanbod te zien. 

Gezellige buurtochtend door de handen uit de mouwen te steken bij Wijkvereniging Zeeheldenbuurt

We gaan het halfjaarlijkse grote onderhoud aan de speeltuin doen en ook een aantal bankjes in de buurt opknappen door ze te schuren en lakken zodat ze nog een tijd mee kunnen.



Allerlei klussen rondom de mooie basisschool de Kardoen 

We hebben een mooie basisschool, deze willen we graag nóg mooier maken! Er zijn allerlei klussen die uitgevoerd moeten worden. Zoals: heggen snoeien, betegelen van de fietsenstalling, lokalen een schoonmaakbeurt geven, een opslagruimte sausen, speeltoestellen een lik verf geven, etc.



Samen aan de slag voor kinderboerderij Ommen

De Kinderboerderij ommen doet traditiegetrouw weer mee met NLdoet. Dit jaar gaan we de vele m2 hekwerk nalopen met elkaar; herstellen en repareren. Na de werkzaamheden gaan we samen met de klussers gezellig samen eten als afsluiting van NL doet.

Terras opfleuren bij Zorgcentrum Oldenhaghen

Bij Zorgcentrum Oldenhaghen zouden ze graag het terras willen schoonspuiten, tuinmeubilair plaatsen en bloempotten vullen met lentebloemen. Daarnaast een gezellige middag voor bewoners met een muzikaal optreden.



Verbeteren waterhuishouding kampeerterrein Eerde en Genderneutraal toilet maken.

De afwatering willen we veranderen waardoor het terrein beter is voorbereid op heftig regenval en de daarbij behorende waterstromen. Daarnaast willen we het toiletgebouw ombouwen naar een situatie met alleen maar toiletten. Zodat dit voor iedereen goed te gebruiken is.

Tuin opknappen bij Stichting Sprank

Onze tuin kan wel een opknapbeurt gebruiken. Wij zouden graag willen zien dat er nieuwe beplanting in onze tuin komt en we willen een schaduwdoek ophangen. Onze bewoners vinden het fijn om in hun vrije tijd in de tuin te werken en dit stimuleren wij ook altijd om op deze manier kennis op te doen.



Klusdag bij Speeltuinvereniging De Speelweide

De speeltuin weer piekfijn eruit laten zien. Aantrekkelijk maken.