Overslaan en naar de inhoud gaan

Volop keus aan vrijwilligerswerk in Ommen

Vrijwilligerswerk heeft vele voordelen

Het doen van vrijwilligerswerk kan veel opleveren. Je bent actief bezig en voelt je nuttig, je bouwt sociale contacten op en het is goed voor je gezondheid. Je kunt andere mensen leren kennen op een laagdrempelige manier en als bonus staat het ook nog goed op je cv. Bovendien is het onmisbaar in de samenleving van nu. Veel organisaties en verenigingen zijn afhankelijk van vrijwilligers.

Divers aanbod

Het aanbod van vrijwilligerswerk is heel divers. Zo worden er bijvoorbeeld vrijwilligers gezocht bij de bibliotheek, musea, zorginstellingen, de kringloopwinkels en een dierenorganisatie. Ook worden er door verschillende organisaties maatjes gezocht voor mensen die behoefte hebben aan gezelligheid en sociale contacten of persoonlijke begeleiding. Ben je meer van praktische aard, dan is aan de slag gaan als klus- of tuinhulp wellicht interessant. Kortom, voor elk wat wils!

Advies en informatie

Vrijwilligerspunt Ommen is hét startpunt voor vrijwilligerswerk en brengt vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar. We helpen mensen bij het zoeken naar vrijwilligerswerk en ondersteunen initiatieven en organisaties die met vrijwilligers (willen) werken.

Wil je vrijwilliger worden? Wij helpen je graag verder op weg! Neem contact op via vrijwilligerspuntommen@wijz.nu of kom langs tijdens het inloopspreekuur op dinsdagmiddag tussen 13.30 uur en 15.00 uur.